Strange adventures in 4D





Gister aan het eind vande middag kwam ik mijn buurman tegen in de portiek. “Gaat het wel goed met je buurman? Ik hoor je soms op de meest rare tijden s nachts door je huis lopen”. Ow sorry buurman, antwoordde ik, ik wist niet dat je er last van had. “Nee geen last maar het viel ons wel op dat je nogal vaak s nachts door je huis loopt”.
Ja dat klopt, ik slaap de laatste maanden nogal erg slecht en wordt om de haverklap wakker. Ik heb hem maar niet de hele situatie uitgelegd, maar wel dat ik gewoon superslecht slaap en me niet erg “goed” voel.
“Ah das kut buurman, maar ik heb wel wat voor je als je daar last van heb. Gebruiken mijn vriendin en ik soms ook als we niet kunnen slapen. Wietolie, het is niet een joint maar gewoon een erg lage concentratie thc in olie opgelost. Maakt je net ff wat rustiger, google het maar”.
Nou weet ik dat er heel veel onderzoek naar gedaan is en bezig is naar dat spul, en ondanks dat ik best een afkeer heb van alles wat met drugs te maken heeft, weet ik dat wietolie niet onder de drugs valt. Ik wilde het wel eens proberen want zelf dat kopen zie ik em nou ook weer niet doen.
Baat het niet dan schaadt het niet dacht ik, het ergste wat me kan overkomen is dat ik in slaap val of de koelkast leeg eet.

Dus met een vaag flesje met een pipet en onleesbare opdruk in een rare taal er op ging ik mn huis in. Okay ik ben niet roomser dan de paus, vroeger heb ik echt wel eens een trek van een joint gehad maar het is gewoon niet mijn ding dus nooit meer gedaan.
Maar al dat slecht slapen is ook niks, en de slaappillen van de dokter zijn gewoon ook troep en verslavend en doen ook rare dingen met je hoofd, dus wat is nou erger?

Kortom ik volg het advies op. 3 druppeltjes op de tong en wachten maar.
Een redelijk smaakloos goedje vind ik het, zo achter op de tong. Ik voel niet echt iets. Maar na een kwartiertje of zo ben ik goed draaierig. Sterker nog ik zwalk wat. Dus dit zou me rustiger maken? Ik voel me net alsof ik een roesje gekregen heb in het UMCG maar het zet maar niet door.
Ik besluit in bed te gaan liggen, wellicht ga ik snel slapen.

Dan ineens gebeurt het. Ik sluit mijn ogen even, en als een film speelt de afgelopen 7 a 8 maand in sneltreinvaart door mijn hoofd. Alle gelukkige momenten samen met mijn ex zijn op mn netvlies gebrand lijkt het en alle goede gevoelens van toen komen omhoog. Hoewel ik het in het begin een leuke ervaring vindt om ook de stiekem vergeten herinneringen te zien, komt al snel met de zwevrige draaierige sensatie (die me niet bevalt) het grote gevoel van missen en alleen zijn en weer terug willen naar hoe alles was omhoog.
Ik vindt dit niks, ik wil hier uit! Ik vecht tegen de beelden en hoe harder ik vecht hoe meer ze komen.
Is dit de medicinale wietolie die zo goed je rustig moet maken? Ik trip als een malle en waar ik hoopte op de positieve dingen komen juist de negatieve omhoog. Hoe positief ze op dat moment ook waren.

Na 3 uur lang voor mijn geestesoog letterlijk 3x de “film van de afgelopen 8 maanden” gezien te hebben, en me realiseer dat ik nog lang niet door de rouwfase heen ben en het echt goed diep zit, val ik denk ik in slaap.

Okay de belofte van slaap klopt, ik val in een hele diepe slaap en zal vast veel over haar gedroomd hebben maar dat staat me gelukkig niet veel bij. Wordt 11 uur later wakker, dat was wel een heel lange slaap. Ook best lichamelijk uitgerust maar mijn hoofd is nog erg warrig van de bom aan herinneringen  en de bijbehorende gevoelens. Wat was dat intens, net echt of ik het allemaal weer meemaakte. Besluit om te gaan fietsen om de boel uit het systeem te krijgen.
Dat gaat me erg goed af moet ik zeggen en een uur later ben ik wat kalmer en thuis.
Ik heb de conclusie al getrokken, dat spul is niks voor mij, ik ben nog steeds wat warrig en hoe goed dat slapen ook ging, de ervaring er voor af is iets dat ik hopelijk nooit meer meemaak.

Ik  kom de buurman tegen en vertel dat het een hele nare ervaring was en geef het flesje weer terug.

Hij kijkt er nog eens goed naar en zegt geschrokken.....”Sorry buurman ik heb je het verkeerde gegeven, dit is hasj olie geen wietolie. Dat  spulmaakt je zo stoned als een kanarie, is echt heftig spul dit. Sorry man dat was echt niet de bedoeling!”

Okay, ik pas nu een stuk beter in de buurt aangezien ik nu ook een keer een redelijk zware softdrug geprobeerd heb. Maar echt, dat was eens maar nooit weer.
De medicinale wietolie ga ik ook echt niet proberen. Dan maar slecht slapen hoor!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch begin van een rustdag, als je mij bent

Terug naar de oertijd

Meervoudig beperkt, een maatschappelijk verantwoorde term (blijkbaar) en hoe gemis aan juiste info je echt beperkt.