Net op tijd

De laatste 5 á 6 weken schoot het er gewoon bij in.
Het opletten dat ik niet teveel doe, naja werk. En dat ging een hele tijd best goed hoor. Maar ivm vakanties en ziekte heb ik wat dingetjes extra opgepakt. 
En dat is niet erg, maar ik moet mezelf wel even in acht nemen.

Veel nachtdiensten, veel onregelmatig en nét niet genoeg rust, al dacht ik zelf van wel. Hey komt dat me niet bekend voor?
Mijn klassieke valkuil en ik viel er weer voor een deel in.
Voor een deel, want ik herken wel degelijk nu de signalen.

Ik en chagrijnig, dat gaat niet goed samen

Zo merkte ik zonet dat ik chagrijnig werd. Zomaar, naja het zal echt niet zomaar zijn natuurlijk.
Drukte met klanten, een aantal mensen er bij die niet luisteren en de hele boel ophouden. Gewoon de kleine dingen die normaal er ook echt wel zijn. Alleen nu raken ze me.
Ik merk van mezelf dat ik chagrijnig wordt en schrik er zowaar van! Ik ben dat nooit.

Ik denk eens even na, hoeveel echte vrije dagen heb ik de afgelopen tijd gehad?
Dat waren er niet veel, en ze stonden voornamelijk vol met dingen doen. Het meeste was wel leuk hoor, maar toch een dag "niks" zat er niet tussen.

Ik bedenk me ook de reden waarom ik extra dingen oppakte: "vanaf augustus wordt het toch rustiger".
Maar dat is natuurlijk geen reden om het nu dan maar meer dan volle bak te doen. Dat soort excuusjes hebben nooit gewerkt, ik zou beter moeten weten.

Ik betrap de laatste tijd mezelf vaker op kleine foutjes die ik normaal gesproken niet maak, dingen die ik vergeet. Nog niks om me heel druk om te maken, maar wel genoeg om een alarmbelletje te moeten laten rinkelen.

Ik ben ook helemaal niet leuk als ik sjaggie ben, ik zit mezelf in de weg. Dus ik rem mezelf ook wat af deze nacht, bewust. En dat geeft me genoeg ademruimte om het sjaggie weg te duwen.

Klappen erkennen

En ik moet ook eerlijk toegeven dat er in mijn privé leven de laatste tijd wat klappen geweest zijn. Sommigen die ik goed aan kon, anderen had ik wat meer moeite mee.
Nog steeds niets om me zorgen om te maken, het is niks bedreigends of super ergs of abnormaals. Maar ik had achteraf gezien wel even wat meer tijd moeten nemen.

Ik ben maar begonnen met ze te erkennen, dan kan ik het beestje een naam geven en weet ik in welke hoek ik het moet zoeken.

Aftellen tot de rust

En voor nu?
Ik heb het de komende 10 dagen nog redelijk druk, maar ik heb al automatisch rustpunten ingebouwd voor mezelf nadat ik mezelf eens streng toegesproken heb.
En ook hele simpele maar leuke dingen aan het programma toegevoegd voor die tien dagen.

En daarna? Dan kom er écht een periode van rust, en die ga ik nemen ook voor de rest van het jaar. Zo ver heb ik dat uitgespreid.
Zegt ook genoeg over de verlofuren die ik nog had staan natuurlijk.

En dan wordt het veel rusten, klussen op het balkon met "never ending project nummer zoveel", met een beetje geluk meehelpen met een tuin opklussen (ja dat vindt ik leuk om te doen :-) ), en uiteraard veel spelen met de nieuwe BBQ's

Blij met herkenning

En ook niet geheel onbelangrijk: Ik ben blij met de herkenning!
Dit zijn nou precies dé dingen waar ik altijd moeite mee had, waar ik altijd maar door ging en mezelf over de kop jaagde.
Nu herken ik dat ik gewoon teveel gedaan heb.
Okay nog steeds een fractie te laat, máár niet zo laat dat het echt schade oplevert..

Ik weet wat me te doen staat straks, en deze zondagmiddag en maandag ga ik bijvoorbeeld echt niks uitvreten.

Ik knok mezelf deze 60+ urige week nog wel door, pak mijn slaap en dan is het nog een weekje iets druk, en dan eerst gas los.

Ben ik aan toe

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch begin van een rustdag, als je mij bent

Terug naar de oertijd

Meervoudig beperkt, een maatschappelijk verantwoorde term (blijkbaar) en hoe gemis aan juiste info je echt beperkt.