Muziek luisteren in de auto



Muziek luisteren in de auto, het is toch anders dan gewoon thuis wat muziek aan zetten. Ik weet niet wat het is bij mij, maar ieder van de auto’s die ik heb gehad had toch weer een “andere soundtrack”. Er zijn natuurlijk bands die ik altijd wel in de auto luister (Iron Maiden, Pearl Jam en Queen heb ik altijd wel mee), maar om de een of andere reden luisterde in bij iedere auto toch weer andere muziek.

Het begon met de Renault 5, Roxanne, bijna al mijn auto’s hebben namen en het zijn allemaal vrouwen namen. De 5 was van het type “Roxane” dus dat was simpel: Roxanne.
Zoals de naam doet vermoeden was het inderdaad The Police wat ik vaak in die auto aan had, Tom Petty deed het ook goed en Flashpoint van The Stones heb ik er bijna in grijs gedraaid.

Toen kwam de Twingo, Dayzie (want dat is een vrolijke naam), de leukste auto die ik ooit gehad heb (jeej cabriodak en alles wat ik er allemaal aan versleuteld heb, maar dat is een ander blog). Dayzie had een voorliefde voor Cake en The Ramones. Vooral met mooi weer, dak open, zonnebril op en muziek hard aan en lekker over de b weggetjes cruisen.

Na Dayzie kwam de Hyundai Atoz, iedereen mag een keer een auto kopen die het op alle fronten net niet is…..dit was de mijne, echt zo’n auto waar je achteraf van zegt…..wat bevloog me ooit om die te kopen? De Hyundai heeft dan ook geen naam gekregen voor de ongeveer 7 maanden dat ik er in gereden heb. Maar het rare was dat ik in die auto wel de wat meer onbekende muziek draaide, niet echt de mainstream bekende bandjes. Vooral Eels (okay misschien wel iets meer mainstream) en Riverside stonden daar met grote regelmaat op.

En nu heb ik Fiona, de Ford Fiësta. En ik moet bekennen dat ik wat meer gewone radio begin te luisteren in de auto. Voorheen hield ik echt niet van gelul tussen de muziek door, maar soms is het wel okay. Al zijn de meeste zenders erg ruk dus ik haal die theorie gelijk weer onderuit….. Ik luisterde veel radio Veronica, maar het laatste half jaar is dat ruk plus, soms Freeze FM (ik beken) en omdat de radio de laatste tijd ruk is maken bands als Ghost, Sepultura (Max periode) en Gojira meer opmars in de auto maar tegelijk ook weer een stevige dosis classic rock als Deep Purple, Led Zeppelin en The Who.
Owja en ik heb sinds iets langer dan een jaar de rare gewoonte dat, als het nummer Can’t fight the moonlight van LeAnn Rhymes op de radio komt ik het volume wijd open gooi, ook een bekenning.

Maar het valt mij wel op dat ik bijvoorbeeld zelden meer Flashpoint van The Stones op zet in Fiona, of Eels, of Ramones….. Ik weet niet wat het is, maar het past niet.
Zo krijg ik bijvoorbeeld als ik mijn Greatest Hits CD van Ramones op zet altijd de flashback van dat ik met Dayzie terugvloog (dat was geen rijden meer) van het gezamenlijke zomerkamp van De Jutters. Ik was na een paar dagen kamp toch weer ziek geworden en zou die middag ook gelijk bij het UMCG langskomen, dat was een nare ervaring, máár de rit op zich was te gek. Mooi weer, rustige weg, ondanks de pijn was ik trots op mezelf dat ik het zo lang volgehouden had én ik had een geweldige 4 dagen gehad. Owja en boetevrij in net iets meer dan een uur van Zandvoort naar Groningen.
Ik weet niet wat het is, maar als ik die CD opzet in Fiona dan krijg ik gewoon die flashback, en vervolgens zet ik de CD af en zoek ik wat anders, de muziek is cool maar het past gewoon niet bij de auto.
Die muziek is voor Dayzie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch begin van een rustdag, als je mij bent

Terug naar de oertijd

Meervoudig beperkt, een maatschappelijk verantwoorde term (blijkbaar) en hoe gemis aan juiste info je echt beperkt.