Ruitenwissers

Vandaag ging ik voor de verandering eens niet voor mijn darmen, maar voor mijn gehoor naar het ziekenhuis. Ook daar zijn dingen niet helemaal zoals ze moeten zijn.
Na een grote gehoortest, die me altijd best moe maakt omdat t voor mij opperste concentratie is, een afsluitend gesprek met de KNO arts. Het was weer een stuk achteruit gegaan, eigenlijk heb ik een zwaarder gehoorapparaat nodig maar aangezien deze nog maar 3 jaar oud is moet dat nog maar even wachten, verzekeringstechnisch dan.
Wat mijn verzekering echter wél vergoed is een wekker die licht en trilsignalen geeft (trilplaat onder t kussen) en daar heb ik wel heel erg belang bij aangezien ik nu de wekker een half uur vroeger zet omdat ik er gewoon kats doorheenslaap. Beide wekkers. De buren zijn vast blij met mij.

Aangekomen bij de hoorspecialist, blijkt dat mijn gehoorbeschadiging dusdanog groot is,  meer dan 53 decibel verlies, dat ik niet alleen recht heb op een wekker, maar op een volledige aanpassing van mijn huis. En dat allemaal op kosten van de verzekeraar. Ik was blij verrast.
Ik wist dat er slecht hoornieuws aan zat te komen dus daar werd ik niet echt anders van, maar dit is best tof. Gadgets, voor doven en slechthorenden!
Binnenkort word ik benaderd door een gespecialiseerd bedrijf dat met mij het huis door gaat (die zullen snel klaar zijn) en ter plekke aangeapste brandmelders met hardere en optische signalen gaan instaleren, de intercom/deurbel krijgt een optisch signaal die in iedere kamer komt (lees, er gaan straks lichtflitsen af als de intercom gaat), de trilplaatwekker komt en verder gaan ze kijken wat ze nog meer kunnen veranderen. Cool!

Met dit goede nieuws er bij besloot ik dat ik mocht “funshoppen”. Gewoon wat kopen wat ik niet echt nodig heb, maar wel wil, gewoon een iets. Puur om te vieren dat ik vind dat ik wat mag vieren.
Ik heb mezelf echter 2 eisen gesteld: Het mag niks eetbaars zijn, daar heb ik nog genoeg van liggen, en het mag geen fles whisky/cognac zijn. De kast is op zich niet vol, maar ik heb medicatie en mag niet drinken en er staat al een fles Ardbeg Uigeadail mij aan te kijken tot de kuur over is, dat is wel genoeg zelfpijniging.

Ik ben een hele slechte funshopper. Tablet? Nah vind ik maar ondingen, andere laptop? Nah deze is goed genoeg, servicebeurtje en hij kan jaren mee. Fancy stoere nieuwe xbox one? Nah, zonde van t geld, de 360 is meer mediaserver en ik en stilzitten werkt niet. Kleding? Hey het heet toch funshoppen...kleding valt dan automatisch af, no fun.
Uiteindelijk ben ik langs de Ford dealer gereden en heb ik een stel nieuwe ruitenwissres gehaald die eigenlijk wel nodig waren.

Zo mislukt ben ik op dat punt, dat als ik van mezelf los mag gaan in welke winkel dan ook maar het mag niks met eten en drinken te maken hebben.....dan eindig ik met fokking ruitenwissers.

Achja, ik zal dan vast wel alles hebben wat ik wil. Nouja wat je kan kopen dan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch begin van een rustdag, als je mij bent

Terug naar de oertijd

Meervoudig beperkt, een maatschappelijk verantwoorde term (blijkbaar) en hoe gemis aan juiste info je echt beperkt.